عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح علت تمایز انقلاب ما با سایر انقلاب‌ها گفت: ما وقتی دشمنی دشمنان را مشاهده کردیم در زمینه دستاوردهای گوناگون علمی به سمت خودکفایی رفتیم.

به گزارش مشرق، محمد حسین صفارهرندی شنبه شب در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به تفاوت‌های انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلاب‌ها در دنیا گفت: در انقلاب‌های دنیا یک حزب یا گروه حرفه‌ای پیشتاز می‌شود و سپس سعی می‌کند مردم را با خود همراه کند. اما در ایران وقتی انقلاب به پیروزی رسید ما شاهد حضور چنین جریانی نبودیم بلکه نسخه‌ای که انقلاب مردم را به آن دعوت می‌کرد، پیش خود مردم هم بود چراکه مسائلی می‌شنیدند که وقتی به سوابق تاریخی رجوع می‌کردند می‌دیدند آن مسائل را بارها در منبرها،‌کتاب‌ها و ارتباطات انسانی شنیده‌اند.

وی به عنوان نمونه به واقعه عاشورا اشاره کرد و افزود: شعارها و اصول انقلاب ما مبتنی بر واقعه عاشورا بود و همه می‌دانند که عاشورا در ذهن مردم ما یک سوژه همیشه زنده است. و وقتی این سوژه مطرح می‌شد، برای همه مردم آشنا بود.

 
*علت تمایز انقلاب ما با سایر انقلاب‌ها

صفارهرندی ادامه داد: این نوع انقلاب با سایر انقلاب‌های دنیا تفاوت دارد و به همین دلیل در کشورهای دیگر مثل فرانسه می‌بینیم که انقلاب در طول چند سال چند بار دست به دست می‌شود و حتی ورق برمی‌گردد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: در انقلاب اسلامی وقتی مردم می‌دیدند کسانی طمع کرده‌اند که انقلاب را از آنها بگیرند انگار می‌خواهند همه چیز آنها را بگیرند؛ در سایر انقلاب‌ها رهبر سیاسی جلودار مردم بود اما در انقلاب ما رهبر سیاسی، رهبر عقیدتی هم بود و وقتی این قدر سیاست گره خورده به عقیده است، ‌اینجاست که انقلاب ما با سایر انقلاب‌ها تمایز پیدا می‌کند.

به گزارش فارس، وی با اشاره به سفر یکی از اندیشمندان غربی به ایران پیش از پیروزی انقلاب اظهار داشت: میشل فوکو از اندیشمندان برجسته غرب در آستانه انقلاب در قالب روزنامه‌نگار سفری به ایران داشت که در باره صحنه‌هایی که از انقلاب ما دید، برداشت‌ها و تعابیر جالبی را مطرح کرد؛ او می‌گوید در انقلاب‌ها معمولاً مردم حرکت می‌کنند که شرایط معیشتی یا سیاسی را تغییر دهند اما در انقلاب ایران یک چیز مهم‌تری نیز هست و آن اینکه مردم حرکت کرده‌اند تا خودشان را تغییر دهند.

صفارهرندی ادامه داد: در انقلاب اسلامی، مردم می‌خواستند عزیمتی برای ساخته شدن یک تمدن جدید داشته باشند. آنها هم بیرون از کشور را رصد می‌کردند و در عین حال از دستاوردهای داخل کشور صیانت می‌کردند؛ مردم ما یک جور دلبستگی مادرانه نسبت به این مولود داشته‌اند، هر تکانی مردم را نگران می‌کرد و برای هر حرکتی از بیرون آماده بودند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اهمیت عنصر رهبری که برخی حرکت‌های انقلابی دیگر خلاء این عنصر را به شدت احساس کرده‌اند، افزود: انقلاب اسلامی ایران محتوای خود را به عمق جان مردم رسوخ داده و مردم حاضرند از همه چیز خود برای آن بگذرند و طبیعتاً با این خصوصیات، تحرکات دشمن نمی‌تواند تاثیر مبنایی روی مردم داشته باشد.

صفارهرندی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصویری که غرب می‌خواست از انقلاب ارائه کند، گفت: غربی‌ها می‌خواستند اینگونه القا کنند که اینها عده‌ای شورشی علیه نظام موجود در جهان هستند که فتنه‌انگیزی می‌کنند و زیر بار نظامات مقبول متمدن نمی‌روند و بدعت به وجود می‌آورند و حتی می‌خواستند تصویری از ایران به عنوان یک کشور عقب مانده، متحجر و دور از مسائل علمی و فرهنگی ارائه دهند. اما انقلاب ما نمی‌خواست متوقف شود بلکه می‌خواست عرصه نوینی را معرفی کند که در آن، بشر با استمداد از شریعت، زندگی خود را بهتر از زندگی سکولار رقم بزند.

وی با اشاره به پیام بازسازی امام بعد از پایان جنگ اظهار داشت: امام در آن پیام فرمودند بروید کشور را به گونه‌ای بسازید که دیگران وقتی نگاه می‌کنند ببینند جایی که باید از آن الگو بگیرند، ایران است.

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امروز سرعت رشد علم در کشور 11 برابر و مقالات علمی 6 برابر و دستاوردهای گوناگون علمی که زندگی بشر مبتنی بر آن تسهیل می‌شود، در ایران در حال رونمایی است.

*دشمن ابتدا تصور می‌کرد که محال است ما بتوانیم

صفارهرندی ادامه داد: ما وقتی دشمنی دشمنان را مشاهده کردیم در زمینه این دستاوردها به سمت خودکفایی رفتیم؛ دشمن ابتدا تصور می‌کرد که محال است ما بتوانیم به این دستاوردها دست پیدا کنیم. ولی امروز یک به یک می‌بینند که دست یافته‌ایم؛ وقتی ما برای اولین بار موجود زنده به فضا فرستادیم اولین واکنش آنها این بود که گفتند این خبر دروغ است. چون آنها باید به مردم‌شان جواب پس بدهند که چگونه اینهایی که شما می‌گفتید با دین و با این مدل نمی‌توانند پیشرفت کنند، به این جا رسیده‌اند.

وی تصریح کرد: مخالفت آنها با ایران اسلامی دیگر از حد اینکه شما مشکوک به ساخت بمب اتم هستید، گذشته است؛ بله ما مشکوکیم چون در دانش و فناوری در حال قرار گرفتن در ردیف کشورهای قدرتمند هستیم و الگو شدن ایران ممکن است مسیر تاریخ را عوض کند و به همین دلیل است که مقام معظم رهبری می‌گوید ما در پیچ تاریخی قرار داریم.

*مردم مصر نسخه شریعت اسلامی را انتخاب کردند

صفارهرندی با اشاره به اهمیت خروج از مدار وابستگی به غرب به بیداری اسلامی در کشورهای مختلف از جمله مصر اشاره کرد و گفت: در زمان حسنی مبارک و حتی تا همین حالا آمریکا کمک‌های مالی مختلفی به مصر داشته‌ است. اما مردم مصر نسخه شریعت اسلامی را انتخاب کردند در عین حال که می‌دانند با انتخاب این نسخه به کمک‌های آمریکا «نه» گفته‌اند.

وی ادامه داد: دشمنان ما از پا گرفتن انقلاب اسلامی و تبدیل نظام اسلامی به یک نظام تمام عیار در عرصه‌های گوناگون نگران هستند و احساس رقابت می‌کنند و دستاوردهای نظامی ما نیز به مراتب بیشتر نگرانی آنها را برانگیخته است؛ آنها می‌بینند هر جا برند ایران در کنار عده‌ای قرار گرفت آنها را رویین‌تن و ضربه‌ناپذیر کرد. در لبنان،‌فلسطین و سوریه علیرغم اینکه ما حضور نظامی نداریم ولی برند ایران ورق را برگرداند و در عراق و افغانستان نیز شاهد این موضوع بودیم.

صفارهرندی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اهمیت آئین پهلوانی و جوانمردی در ایران گفت: پهلوان از یک سو اوج خاکساری را در مقابل آدم‌های ضعیف دارد اما وقتی آدم زیاده خواهی گردن کشی کند، در مقابل او در می‌آیند و این خصوصیت مردم ما است.

وی در مورد راهپیمایی 22 بهمن افزود: مردم ما سنجیده‌اند که هرگاه محکم ظاهر شدند تحلیل‌های دنیا تغییر کرده است و نتیجه حضور پرشور خود را که همان عقب نشینی مستقیم یا غیرمستقیم دشمن بوده، مشاهده کردند؛ مردم ما وقتی از بالای سرشان بمب بریزد، برف سنگین بیاید و یا حتی به مسافرت رفته باشند، در راهپیمایی 22 بهمن شرکت می‌کنند، همه ایران در این روز در خیابان‌ها هستند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: جالب است که دشمن یک بار گفته بود جمعیت تهران را در 22 بهمن از شهرستان‌ها آورده‌اند اما پاسخ ندادند که اگر این جمعیت از شهرستان‌ها آمده پس راهپیمایی خود شهرستان‌ها چرا اینقدر شلوغ است.

وزیر سابق دولت نهم با اشاره به مشکلات اقتصادی اخیر کشور تاکید کرد: درست است که معیشت مردم دچار سختی شده اما مردم بصیر ما می‌دانند که جواب دشمن را دادن چیزی جدا از مطالبه به حق‌شان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس